Werken bij

Boerennatuur Midden Groningen

Bij ons werken?

Boerennatuur Midden Groningen (eerst Collectief Midden Groningen) bestaat sinds 2016. We hebben inmiddels een team van 4 mensen die parttime en/of fulltime werken. Onze achtergrond is divers maar gemeenschappelijk is dat we allemaal een groot hart hebben voor de natuur in onze omgeving.

Omdat we regelmatig nieuwe projecten aangeboden krijgen, willen we graag in contact komen met mensen die interesse hebben in het natuurbeheer. Heb jij een agrarische achtergrond, een groene opleiding en wil je bijdragen aan een meer natuurinclusieve landbouw in ons agrarische provincie, dan gaan we graag met jou in gesprek. We hebben diverse projecten, dus het aantal uren is bespreekbaar.

Bel gerust met teamleider en coördinator ANLb Menze Hofman op telefoon 06 24829189 of stuur een open sollicitatie met je gegevens naar info@boerennatuurmg.nl

Actuele vacatures:

Er zijn op dit moment geen actuele vacatures.

 

 

De kracht van onze vrijwilligers

Gelukkig krijgen wij als Boerennatuur Midden Groningen hulp bij het beschermen van de boerenlandvogels. Zo zijn er elk jaar tientallen vrijwilligers in het veld om de vogels te tellen. Kan er gemaaid worden? Hoe was het met de broedvogels dit jaar? De vrijwilligers zijn onze extra ogen en oren in het veld. Zij weten wat er op het land afspeelt. 

Er zijn veel verschillende vrijwilligers actief bij Boerennatuur Midden Groningen. Zo zijn er vrijwilligers die bijhouden of er gemaaid kan worden. Vrijwilligers die de BMP (Broedvogel Monitoring Project) telling uitvoeren. Hierdoor kan de ontwikkeling en de verspreiding van de broedvogels in kaart worden gebracht. Dit wordt in samenwerking met SOVON gedaan en gebeurt in de akker- en in de weidevogelgebieden. In de winter vindt er nog een aparte wintertelling plaats in de akkervogelgebieden.

Onze dronepiloten vliegen in het broedseizoen op zoek naar nesten die ze kunnen vinden met de warmtecamera. Daarnaast helpen ze mee met het redden van reekalven en ander wild, zodat deze niet worden uitgemaaid.

En dan zijn er nog een aantal vrijwilligers die het CMG op andere manieren ondersteunen. Denk hierbij aan onze kwartaalbrief.

Wij kunnen altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken!

Heb je interesse? Stuur dan een mail naar info@boerennatuurmg.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief